Sjoerd Schipper, Rick Leeuwestein & Hicham Ghalbane

Children of Al-Andalus

In de Middeleeuwen koesterden Spanje en Portugal een uniek samenlevingsmodel. Moslims, Joden en Christenen konden acht eeuwen lang in relatieve vrede samenleven. Een prachtige Andalusische cultuur ontwikkelde zich in steden als Cordoba, Toledo, Sevilla en Granada.

In de Middeleeuwen koesterden Spanje en Portugal een uniek samenlevingsmodel. Moslims, Joden en Christenen konden acht eeuwen lang in relatieve vrede samenleven. Een prachtige Andalusische cultuur ontwikkelde zich in steden als Cordoba, Toledo, Sevilla en Granada. Andalusië floreerde als intellectueel, cultureel en politiek centrum van het Westen. Het was een glorieuze intellectuele periode voor jodendom en islam, die uiteindelijk tragisch eindigde. De documentaire (een verfilming van het boek met gelijknamige titel en een productie van Bridge2connect en Stichting Marmoucha) 'Children of Al-Andalus' vertolkt drie Andalusiërs (joden en moslims) Abraham, Abdelghaffer en Amal. Zij nemen je mee in hun persoonlijke verhalen onder begeleiding van prachtige muziekstukken gecomponeerd door het Marmoucha orchestra en Bridge2connect.

Regisseur Sjoerd Schipper, Rick Leeuwestein & Hicham Ghalbane
Cast Abraham Bengio, Abdelghaffer El Akel & Amal Karioun
Land Marokko & Spanje
Taal Spaans (Haketia), Arabisch (darija) & Engels
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 60 min
01
02

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.