Alfred Hitchcock

Blackmail

Alfred Hitchcocks suspenseklassieker Blackmail (1929) is voorzien van een nieuwe soundtrack die live wordt uitgevoerd! Met als ingrediënten een mooie blondine, een gruwelijke moord, een charmante schurk, een achtervolging door het British Museum en natuurlijk de meesterfilmer zelf in een van zijn gevierde cameo-rollen.

Hitchcocks laatste zwijgende film werd ook zijn eerste geluidsfilm toen de Wardour-studio’s Alfred de opdracht gaven hem opnieuw te maken met de nieuw uitgevonden geluidstechnologie. Zo werd Blackmail de allereerste Britse geluidsfilm, en een enorm internationaal kassasucces die de deuren van Hollywood opende voor de jonge regisseur die later een van de grootste regisseurs in de filmgeschiedenis werd. De stille versie van Blackmail is altijd de keuze van de critici gebleven als de betere film, en heeft de laatste jaren een reputatie opgebouwd als een van de grootste Hitchcock-films, met een messcherp plot en furieus tempo.

Het James Whale Orchestra bundelt de krachten met het Utrechtse Postland Ensemble om de gloednieuwe soundtrack te spelen in de stijl van de klassieke Hitchcock-films. Geïnspireerd door Vertigo- en Psycho-componist Bernard Herrmann combineert de nieuwe soundtrack live solisten met een uniek virtueel orkest van samples en tal van geluidseffecten om de illusie van een groot filmorkest te creëren.

Regisseur Alfred Hitchcock
Land Verenigd Koninkrijk
Taal Engels
Ondertiteling
Speelduur 83 min
Kijkwijzer
01
02
03

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open en ons café van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 11:00 en 12:00 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar kassa@filmhuisdenhaag.nl.

Veilig naar de film

Hoera, we mogen weer naar de film in een gevulde zaal! Bekijk de huidige huisregels en bereid je voor op je bezoek.