Beau Travail Filmhuis Denhaag

Claire Denis

Beau Travail

Een verbluffende film van schoonheid, mysterie, sensualiteit en kracht.

Een prachtige film vol schoonheid, mysterie, sensualiteit en kracht. Galoup blikt terug op zijn tijd bij het vreemdelingenlegioen in Djibouti, een hypnotiserend verhaal van onderdrukte verlangens en jaloezie jegens nieuwkomer Sentain ontvouwt zich. Dit lyrische meesterwerk, met Denis Lavant als sergeant Galoup, laat een onuitwisbare indruk achter. Ondanks dat allen als vreemdelingen kwamen, lijkt Galoup perfect op zijn plek, gedijend bij de strenge hiërarchie en rituelen van het leger. Het zorgvuldig opgebouwde leven stort in wanneer de knappe rekruut Sentain verschijnt. Regisseur Claire Denis bereikt met "Beau travail" haar summum, met zinderende sensualiteit in dansscenes en militaire oefeningen. Denis Lavant, als ongeëvenaarde belichaming, en Agnès Godard's verbluffende woestijnbeelden dragen bij aan het meesterwerk. De muziek, variërend van opera tot Neil Young, is onlosmakelijk verbonden met de filmbeelden. De vooruitstrevende montage maakt de slotscène tot een van de beste in de filmgeschiedenis. Dit 25 jaar oude meesterwerk, nu in prachtige geremasterde 4K-versie, wordt voor het eerst in Nederland vertoond.

'Lavant heeft een kop die je naar adem doet happen' - VPRO Cinema (★★★★)

Regisseur Claire Denis
Cast Denis Lavant, Michel Subor, Grégoire Colin
Land Frankrijk
Taal Frans
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 92 min
Kijkwijzer
01
02
03
04

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.