Sergei Loznitsa

Babi Yar. Context

Internationaal bekroonde regisseur Sergei Loznitsa reconstrueert de historische massa-executie van 33.771 Joden door de nazi's in het Babi Yar ravijn in Oekraïne aan de hand van nooit eerder vertoond archiefmateriaal.

Babi Jar is een ravijn aan de rand van de Oekraïense hoofdstad Kiev waar een van de grootste massa-executies in de geschiedenis heeft plaatsgevonden. In een minutieus opgebouwde documentaire toont Sergei Loznitsa de aanloop naar en nasleep van de twee dagen in september 1941, toen op deze plek 33.771 Joden door de nazi’s werden doodgeschoten.

'Voortreffelijk opgebouwde documentaire' - ★★★★ VPRO Cinema
'Een indrukwekkende kroniek' - ★★★★ de Volkskrant

30 april Q&A met regisseur Sergei Loznitsa

Op 30 april is er na de vertoning van Babi Yar. Context een Q&A met de internationaal bekroonde regisseur van de film, Sergei Loznitsa.

Regisseur Sergei Loznitsa
Land Nederland, Oekraïne
Taal Oekraïens, Russisch, Duits, Pools
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 121 min
01
02
03

Voor je bezoek

Openingstijden

Op maandag zijn we voorlopig nog gesloten. Dinsdag zijn we open van 13.00 - 22.00, woensdag t/m zaterdag van 13.00 - 23.30 en op zondag van 13.00 - 20.00

Kassa

We zijn telefonisch weer een aantal dagen per week bereikbaar! Je vindt het belschema en info over tickets, prijzen en kadobonnen op de bezoekerspagina. Je kunt ook een mailtje sturen met je vraag naar kassa@filmhuisdenhaag.nl.

Veilig naar de film

Hoera, we mogen weer naar de film in een gevulde zaal! Bekijk de huidige huisregels en bereid je voor op je bezoek.