Inna Sahakyan

Aurora's Sunrise

Aurora’s Sunrise is een aangrijpende animatiedocumentaire die een licht schijnt op de vaak vergeten Armeense genocide.

Aurora Mardigianian is pas veertien jaar oud wanneer het grootste deel van haar familie wordt afgeslacht en ze zelf als slaaf wordt verkocht tijdens de Armeense genocide. Als ze eindelijk ontsnapt, vlucht ze naar de Verenigde Staten, waar ze al snel de aandacht trekt van Hollywood. In 1919 speelt ze de hoofdrol in de stille film Auctions of Souls, gebaseerd op haar eigen leven. De film werd een gigantisch succes en Aurora reist de hele wereld over om haar verhaal te vertellen. Intussen gaan de moordpartijen in Armenië nog steeds door en wordt Aurora bijna verzwolgen door de traumatische herbelevingen. Aurora’s Sunrise is een aangrijpende animatiedocumentaire die een licht schijnt op de vaak vergeten Armeense genocide.


'Verdient een zo groot mogelijk publiek' - ★★★★ de Volkskrant
'Het ongelofelijke verhaal van een vrouw die de Armeense genocide overleefde' - ★★★★ Trouw 
'Indrukwekkendste, wrangste én bloedroodste overvloeiers die we ooit hebben gezien' - ★★★½ HUMO 'Hybride documentaire' - ★★★ VPRO Cinema

Regisseur Inna Sahakyan
Cast Anzhelika Hakobyan, Arpi Petrossian
Land Duitsland, Armenië, Litouwen
Taal Armeens, Engels, Turks, Koerdisch, Duits
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 96 min
Kijkwijzer

Subtitles

This is the Dutch subtitled version. If you want to see this film with English subtitles, click on the link below.

Dit is de Nederlands ondertitelde versie. Als je deze film wilt bekijken met Engelse ondertiteling, klik dan op onderstaande link.

01
02
03

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.