Maria Augusta Ramos

Amigo Secreto

Drie journalisten onderzoeken hoe een anti-corruptie onderzoek door een rechter wordt misbruikt als instrument van vervolging en hoe dit extreem-rechts en Bolsonaro aan de macht heeft geholpen.

Na bijna drie decennia van democratische stabiliteit flirt Brazilië met het fascisme. Regisseur Maria Augusta Ramos bekijkt deze gevaarlijke ontwikkeling, de doorslaggevende rol die de rechterlijke macht in dit proces speelt en hoe ‘lawfare’ – het gebruik van de wet als wapen tegen politieke tegenstanders – de democratie over de hele wereld in gevaar brengt. Drie journalisten van de krant El País onderzoeken hoe een anti-corruptie onderzoek door een gewetenloze rechter wordt misbruikt als instrument van ideologische vervolging en hoe dit extreem-rechts en Bolsonaro aan de macht heeft geholpen.

'Monument voor uitmuntende onderzoeksjournalistiek' ★★★★ - de Volkskrant
'Een onmisbare film' ★★★★ - NRC 
'Urgente en verhelderende documentaire' ★★★★ - Trouw

Just Peace Month

Den Haag ademt vrede en recht. Onze ambitie is om op dit fundament voort te bouwen, met als doel vrede & recht een belangrijke plek te geven in het hart en handelen van onze bewoners, ondernemers en organisaties. The Humanity Hub werkt samen met de gemeente Den Haag om Just Peace Month 2022 te coördineren en te organiseren, een maand lang programma van evenementen en activiteiten op maat van het Haagse publiek, waaronder burgers, (inter)nationale bezoekers, studenten.


Regisseur Maria Augusta Ramos
Land Brazilië, Duitsland, Nederland
Taal Portugees
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 100 min
Kijkwijzer
Alle leeftijden
01
02
03
04
05

Student Nights

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open en ons café van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 11:00 en 12:00 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar kassa@filmhuisdenhaag.nl.

Veilig naar de film

Hoera, we mogen weer naar de film in een gevulde zaal! Bekijk de huidige huisregels en bereid je voor op je bezoek.