Ida Does

Alledaagse waardigheid - BAM

Deze documentaire duikt in het baanbrekende werk van wetenschapper Philomena Essed, haar revolutionaire boek Alledaags Racisme uit 1984 en de manier waarop ze voor de huidige generatie wetenschappers en activisten een inspiratiebron is.

Alledaagse waardigheid is de nieuwe documentaire van de bekroonde filmmaker Ida Does (Nieuw licht – Het Rijksmuseum en de slavernij). Deze film duikt in het baanbrekende werk van wetenschapper Philomena Essed, haar revolutionaire boek Alledaags Racisme uit 1984 en de manier waarop ze voor de huidige generatie wetenschappers en activisten een inspiratiebron is.

Na afloop van de film zal er een nagesprek plaatsvinden onder leiding van moderator Mauricio de Vries.

Black Achievement Month

Elk jaar in oktober vindt Black Achievement Month plaats: een maand waarin mensen met Afrikaanse roots in de schijnwerpers worden gezet. In het kader van BAM vertonen wij op 11 oktober twee films: Alledaagse waardigheid & Wij zijn Curacao. Daarnaast zal op 5 oktober The President's Daughter & the Richest Freeborn Lady in première gaan.


Regisseur Ida Does
Land Nederland
Taal Nederlands
Ondertiteling
Speelduur 60 min
Kijkwijzer
Alle leeftijden
01
02

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.