All About Eve Filmhuis Denhaag

Joseph L. Mankiewicz

All About Eve - Bette Davis

Een schijnbaar timide maar in het geheim meedogenloze ingénue dringt zich binnen in het leven van een ouder wordende Broadway-ster en haar vriendenkring.

In Joseph L. Mankiewicz' vernietigend geestige Hollywood-klassieker is het backstage waar het echte drama zich afspeelt. Op een avond ontvangt Margo Channing (Bette Davis) een verrassende bezoeker in de kleedkamer: haar meest aanbiddende fan, de verlegen, breedogige Eve Harrington (Anne Baxter). Maar als Eve een vaste waarde wordt in Margo's leven, realiseert de Broadway-legende zich al snel dat haar vermeende bewonderaar haar en iedereen in haar omgeving, inclusief George Sanders' zuurgebekte criticus, wil gebruiken als opstapje naar het sterrendom. Met vlijmscherpe dialogen en regie van Mankiewicz, en een onvergetelijke Davis in de rol die haar carrière nieuw leven inblies en definieerde, is het meervoudig Oscarwinnende All About Eve de meest verrukkelijk onderhoudende film ooit gemaakt over de meedogenloosheid van de showbusiness.

Op zondag 9 juni is er een speciale Bette Davis Marathon te zien met 'The Letter', 'All About Eve' en 'What Ever Happened to Baby Jane'? Klik hier voor meer info.

Fasten your seatbelts... it's Bette Davis

Fasten your seatbelts en laat je meevoeren door de dynamiek van Bette Davis tijdens deze speciale maand bij Filmhuis Den Haag. Een viering van een actrice die niet bang was om buiten de gebaande paden te treden, grenzen te verleggen en deuren te openen voor een nieuwe generatie vrouwelijk filmtalent. Te zien van 30 mei t/m 30 juni.

Bekijk hier de hele programmering.

Regisseur Joseph L. Mankiewicz
Cast Bette Davis, Anne Baxter, George Sanders
Land Verenigde Staten
Taal Engels
Ondertiteling Geen
Speelduur 138 min
Kijkwijzer
01
02
03
04
05

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.