Adaptation • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

Spike Jonze

Adaptation

Een verliefde scenarioschrijver wordt wanhopig wanneer hij probeert en faalt om 'The Orchid Thief' van Susan Orlean te verfilmen.

Scenarist Charlie Kaufman (Cage) krijgt na alle lof voor zijn werk aan Being John Malkovich de opdracht om het boek The Orchid Thief van Susan Orlean (Streep) tot een origineel script te bewerken, maar het lukt niet erg. En dat terwijl zijn tweelingbroer (ook Cage) lekker de gebaande paden volgt met zijn eigen script. Boeiende film over filmmaken naar een scenario van de echte Charlie Kaufman.

Cage Rage: A Nicolas Cage Retrospective

Laat je meevoeren door de grenzeloze energie en charme van Nicolas Cage tijdens deze speciale maand bij Filmhuis Den Haag. Een viering van een acteur die niet bang is om anders te zijn, en die ons herinnert aan het pure plezier van cinema. Voor de rest van het programma, zie hier.

Regisseur Spike Jonze
Cast Nicolas Cage, Meryl Streep, Chris Cooper
Land Verenigde Staten
Taal Engels
Ondertiteling Geen ondertiteling
Speelduur 114 min
Kijkwijzer
01
02

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.