Thomas Robsahm, Aslaug Holm

a-ha: The Movie

a-ha: The Movie is een inzichtelijke studie naar de muziek van a-ha en de onderlinge relaties tussen de bandleden. De documentaire herinnert ons aan de invloed van de iconische band en de eindeloze vrolijkheid die de nummers ons gebracht hebben en nog altijd weten te brengen.

Take on Me is een van die nummers die nog steeds tot in de uithoeken van de kleinste karaokezalen gezongen wordt. De hit betekende de wereldwijde doorbraak van a-ha. Een droom die de bandleden al van kinds af aan hadden, maar onbereikbaar leek voor een kleine band uit Noorwegen in de jaren ’70. Het succes van a-ha veranderde jongens in één klap in tieneridolen, terwijl ze misschien zelf liever als serieuze rocksterren gezien werden. 35 jaar later treden de mannen, nu allemaal in de vijftig, nog steeds op.

'Staat uitgebreid stil bij dat ene nummer' - ★★★ VPRO Cinema
'Een opmerkelijk eerlijke film' - ★★★ NRC

Regisseur Thomas Robsahm, Aslaug Holm
Land Noorwegen, Duitsland
Taal Noors, Engels
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 108 min
Kijkwijzer
Alle leeftijden
01
02
03

Voor je bezoek

Openingstijden

Op maandag zijn we voorlopig nog gesloten. Dinsdag zijn we open van 13.00 - 22.00, woensdag t/m zaterdag van 13.00 - 23.30 en op zondag van 13.00 - 20.00

Kassa

We zijn telefonisch weer een aantal dagen per week bereikbaar! Je vindt het belschema en info over tickets, prijzen en kadobonnen op de bezoekerspagina. Je kunt ook een mailtje sturen met je vraag naar kassa@filmhuisdenhaag.nl.

Veilig naar de film

Hoera, we mogen weer naar de film in een gevulde zaal! Bekijk de huidige huisregels en bereid je voor op je bezoek.