Hindostaanse immigratie - door de ogen van de vrouw Filmhuis Denhaag

Anita Bharos

Hindostaanse immigratie - door de ogen van de vrouw

150 jaar geleden zette het eerste schip met contractarbeiders vanuit de haven van Calcutta koers naar Suriname. Het was het begin van wat we nu de Hindostaanse immigratie noemen. Aan boord waren vooral mannen, maar naarmate er meer mensen naar Suriname emigreerden, kwamen daar steeds meer vrouwen bij. Maar wie waren die vrouwen eigenlijk? En waarom kozen ze ervoor om naar Suriname te vertrekken?

De documentaire vertelt over de reis van de Hindostaanse vrouw zoals we haar vandaag in Den Haag (Nederland) tegenkomen: van Brits-Indië, via Suriname, naar Nederland. Daarbij gaat het niet alleen over de praktische zaken die geschiedenis schreven, maar ook over de innerlijke reis van deze vrouwen, zoals de dromen en teleurstellingen en de emancipatie van de Hindostaanse vrouw.

Nazaten van contractarbeiders vertellen de verhalen die ze van hun ouders en grootouders hebben gehoord. Surinamist en historicus prof. dr. Rosemarijn Hoefte zet de geschiedenis van de contractarbeid uit Brits-Indië naar Suriname uiteen en geeft duiding aan de persoonlijke verhalen van Haagse Hindostaanse vrouwen.

Regisseur Anita Bharos
Land Nederland
Taal Nederlands, Engels, Sarnami
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 52 min
01
02
03
04
05
06

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.