De Club van Lelijke Kinderen

In de filmzaal krijgen leerlingen inzicht in de sturende werking van film. Waarom is het zo belangrijk om je af te vragen wie een YouTube-video of nieuwsreportage heeft gemaakt? Middels een quiz maken leerlingen kennis met o.a. (de gevolgen van) fake news. 

Film kijken
Als Paul plotseling mee moet op schoolreisje, komt hij erachter dat hij samen met honderden andere 'lelijke' kinderen wordt opgesloten. Op deze manier wil president Isimo het land opschonen. Paul weet te ontsnappen en richt De Club van Lelijke Kinderen op. Via de media gaat hij de strijd aan met de president.

Leerlingen zelf een film laten maken? Tijdens de  workshop Beeldgeletterdheid (los te boeken) maken leerlingen een korte (sturende) reportage en ervaren ze zelf hoe eenvoudig het is om de kijker te beïnvloeden. 

Programma
Het programma De Club van Lelijke Kinderen bestaat uit een inleiding (25 minuten) en een filmvertoning (90 minuten) in de filmzaal. 

Leerkrachten ontvangen lesmateriaal en "Welkom in Filmhuis Den Haag" om het bezoek voor te bereiden en na te bespreken in de klas.

Praktische informatie

LEERJAAR Groep 7, Groep 8
AANTAL max. 75 leerlingen
DUUR Het programma De115 min. inleiding (25 minuten) en een filmvertoning (90 minuten) in de filmzaal.
PRIJS €7,50
DATA oktober 2021 t/m juli 2022